14/4/2021 Leidraad ...
 
Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] 14/4/2021 Leidraad gewasbeschermingsmiddelen-2021 (speciaal voor onze Vlaamse leden)

 

Admin2
(@admin2)
Lid Admin
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 5
Topic starter  

 

LEIDRAAD GEWASBESCHERMING WIJNBOUW 2021

image

Hi, de meesten onder jullie zijn ondertussen al enkele jaren vertrouwd met deze posters die ik ieder jaar verdeelde, met hierop een overzicht van de gewasbeschermings-middelen voor de wijnbouw.  Vorig jaar is deze leidraad niet uitgegeven. Maar dit jaar heb ik, door de talloze vragen hiernaar, een flink aantal avonden hieraan gespendeerd om toch opnieuw zo’n poster te maken.

De dubbelzijdige A2-poster omvat alle gewasbeschermingsmiddelen die voor 2021 zijn vrijgegeven om in de wijnbouw in België toegepast te worden. Dezelfde informatie is uiteraard ook op www.fytoweb.be terug te vinden maar zo’n poster is toch vaak een handig middel om enig overzicht te houden zodat je alvast voor het komende seizoen een planning kan maken.

De producten voor amateur en professionele wijnbouwers zijn hier herkenbaar. Ook is aangegeven welke actieve stoffen er toegelaten zijn voor de biologische teelt (cfr. EG 889/2008) zodat ook de bio-gerichte telers hier hun gading kunnen vinden of het kan je misschien verleiden tot een experimentje.

Zoals jullie wel van mij gewoon zijn, stel ik vaak informatie kosteloos ter beschikking. In dit geval moet ik echter toch wel een vergoeding vragen om kostendekkend te kunnen zijn.  Ik hoop dan ook dat er meer dan 50 geïnteresseerden zijn zodat ik ten minste mijn directe onkosten terugverdien. Wanneer we in de buurt van 100 komen ben ik volledig break-even.  Dat zou mooi zijn!

Mijn dochter heeft een ‘shop’ aangemaakt op www.wijnbouwer.be waar je de bestelling kan plaatsen/betalen. Doe dit liefst voor 20/4 zodat ik tijdig weet of ik het gewenste aantal haal en hoeveel ik er kan laten drukken.  Misschien komen er later nog items beschikbaar in de shop. ‘Time will tell…’.

 

Alvast bedankt en ik hoop dat het je helpt!

Kris

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 weken geleden door Admin2

Onderwerp trefwoorden
Deel: