Laden Evenementen

« All Evenementen

Deelnemers gevraagd: Beaujolais in Frankrijk

maart 1 - november 1

De bo-bo-beaujolais.

Zutphen, 12 januari 2021

Enige tijd geleden werd me gevraagd of ik een wijngaard wilde huren onder in de Beaujolais. De oude baas, Jean Claude, die het als 4e generatie runt, loopt tegen  einde van zijn werkzame leven .

16 ha is wel serieus werken en is niet beetje liefhebberen, dus kijk ik naar mogelijkheden om dit samen met een aantal enthousiastelingen aan te pakken.

 Mijn vraag is wie voelt er voor om lopend het jaar dáár mee te willen helpen voor even. Bij t snoeien,  opbinden, twijgen wegbreken, zomersnoei, etc. Kunnen we een hulpploeg vormen?

Het gaat dus om een wijngaard van 16 ha( geldt daar als middelmatig), redelijk aaneen gesloten, op kalkbodem, met 70% rood (vnl Gamay) en 30% wit(Chardonney). Klassieke soorten, klassieke teelt.

We hebben daar de beschikking over een (groot) eigen huis met de caves en schuren. In mooi glooiend land met wijngaarden, akkers en bossen. Met heerlijke warmte vanaf maart tot november. Je krijgt steeds in onderdelen professionele ondersteuning/lering.

 

Je kunt er een keer gaan kijken en bevalt t dan mag je vast  terug komen. Jean-Claude is erg trots en vergroeid met z’n wijngaard, maar moet er wel hard voor werken, en dat wordt steeds lastiger voor hem.

Wie mee komt helpen, mag rekenen op kost en inwoning en een fles. Met Jean-Claude bespreek ik binnenkort of er ook nog iets van een geldelijke vergoeding mogelijk is. Maar eerst zien of en hoeveel liefhebbers er zijn.

De druiven worden elk jaar na de pluk verwerkt door de coöperatie, die de partijen scherp beoordeelt en er vervolgens lekkere wijntjes van maakt en ook serieuze bewaarwijn in het pakket heeft. Ook de wijnmaker daar is echt een vakman.

Wil je vast eens rondneuzen digitaal: zoek maar naar Oingt, plm 40km ten NW van Lyon. En ben je echt geïnteresseerd, dan kun je me altijd bellen als je plannen hebt of meer wilt weten.

 

 

 

 

 

 

 

Tot zover.
Vrolijke groet,

Barend de Voogd, Zutphen
Regiocoördinator regio 11
Wijngaard Huis te Joppe (0,4ha!)
0575 530954/ 06-41896045
plantbiocontrol@tele2.nl

Gegevens

Begin:
maart 1
Einde:
november 1

Organisator

Barend de Voogd
Telefoon:
0575 530954/ 06-41896045
E-mail:
plantbiocontrol@tele2.nl

Locatie

Oingt
Oingt, Frankrijk + Google Maps