Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

STUDIEAVOND GEWASBESCHERMING.

maart 25 @ 18:30 - 22:00

€17,50

studieavond over ‘Gewasbescherming’.

(Regio 34 en wijnclub ‘Entre les Collines Meerssen)

Deze studieavond is toegankelijk voor alle leden van ‘Wijnbouwers der Lage Landen’.

Door de vele neerslag, weinig zon van het afgelopen jaar en de voortwoekerende schimmels zien we in vele wijngaarden de kwaliteit van de pas aangeplante wijnstokken achteruitgaan, en zien we ook een slechte/minder goede kwaliteit van de druiven die we gaan oogsten. Vele wijngaarden staan er nu slecht bij, vooral is er veel melding van meeldauw, valse meeldauw, zwartrot en lamsteligheid.

De vraag was daarom groot: hoe kunnen we in de toekomst hieraan een oplossing bieden? Om aan die vraag te voldoen organiseren wij een studieavond waarin we dieper ingaan op die problematiek.

Onze gastspreker is Kris Vandewijngaert, auteur en uitgever van de ‘Leidraad gewasbescherming wijnbouw 2021’ en tevens lid van ‘Wijnbouwers der Lage landen’.

Volgende punten zullen ter sprake komen:

We starten met de basiselementen van gewasbescherming zoals het onvermijdelijke veiligheidsaspect, resistentiemanagement en de – inmiddels verplichte – IPM-benadering.
Vervolgens nemen we de ‘Gewasbeschermingsleidraad van 2021’ onder de loep waarbij alle elementen ervan worden toegelicht.
We vervolledigen dit deel nog met een toelichting hoe je best de dosis van een sproeibeurt berekent en enkele tips om een jaarstrategie op te stellen in functie van persoonlijke wijngaard (klassieke rassen, hybriden of piwi’s en wat met derde generatie piwi’s, bio en niet-bio).
De avond wordt afgerond met nog enkele belangrijke punten zoals enkele interessante hulpstoffen, wat met mancozeb?, volgorde van mixen als je meerdere producten combineert, et cetera…
We hopen na ca. 2 uurtjes af te sluiten met een vrij rondje waarin we van gedachten kunnen wisselen, vragen stellen, ervaringen delen.

DATA : 25 maart 2022.

PLAATS : ‘De Koel’ Pastoor Geelenplein 6, Meerssen (Rothem) (Nederland)

AANVANG aanmelden vanaf 18.30 uur. Start om 19.00 uur.

KOSTEN VOOR DEELNAME : 17,50 €. Tijdens de pause kan er een wijntje geproefd worden.

AANTAL BESCHIKBARE PLAATSEN : 50.. Nog maar 6..

INSCHRIJVING: Door overschrijving van € 17,50 op NL45RABO0170590623 t.a.v ELC onder vermelding ‘GEWASBESCHERMING 2022’

Inschrijven kan vanaf nu door een mailtje te sturen naar guido.roumans@live.be. U ontvangt dan meer gedetailleerde informatie over uw inschrijving.

Wijngroeten,

Roumans Guido, Regiocoördinator Regio 34.
Gerard Moling, medeorganisator ‘Entre les Collines’

Gegevens

Datum:
maart 25
Tijd:
18:30 - 22:00
Kosten:
€17,50

Organisatoren

Wijnbouwers der Lage Landen
Guido Roumans

Locatie

De Koel
Pastoor Geelenplein 6
Meerssen, Nederland