Bijscholingscursus Vinificatie (Regio 34)

De Koel Pastoor Geelenplein 6, Meerssen

Zaterdag 25 februari 2023. Bijscholingscursus Vinificatie: de nieuwste technieken en hulpmiddelen. INHOUD: Behandeld worden de volgende onderwerpen: Ed Montforts gaat uitgebreid en op bepaalde punten diepgaand in op de “nieuwe” vinificatie en maakt ons duidelijk vanuit zijn enorme kennis en ervaring waarom wij op onze breedtegraad niet kunnen volstaan met “druiven, gisten, persen, bottelen, klaar”....

€10

Basiscursus wijnmaken (4 dgn)

De Pannehoef Wilhelminalaan 57, Oosterhout, NB

Programma Dag 1 (4 maart 2023) Kennismaking, vaststellen van ieders niveau van kennis en ervaring, bespreken van de wijnmaakmaterialen, reinigen en desinfecteren, zuur meten, suiker meten, de vergisting van de cursuswijn opzetten. Dag 2 (11 maart 2023) Theorie van het wijnmaken, belang van een logboek, demonstratie van en oefenen met metingen, zuren, ontzuren, andreaskruis. Dag...

€95,00

Workshop interpretatie lab-uitslagen (Regio 35)

De Wegwijzer Steendorpstraat 2,, Breda, NB

Wat zeggen lab-uitslagen, wat kun je ervan leren en wat kun je er nu nog mee? Organisatie: regio 35 van Wijnbouwers der Lage landen Inleider workshop: Siem Zwaard Datum: woensdagavond 8 maart 2023 Plaats: Gemeenschapscentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda (wijk Hoge Vucht) Aanvang: 19.30 uur tot 22.00 uur Kosten: € 12,50 per persoon Maximumaantal...

€12,50

Cursus zuur meten van wijn en pH bepalen van grond

Mederij Noordelijke Meentsteeg 18, rhenen

De aangeboden cursus heeft als doel om in de thuissituatie zelfstandig en nauwkeurig het titreerbaar zuur van eigen wijnmonsters te bepalen. Daarnaast leert de cursist hoe met relatief eenvoudige middelen de pH van grond kan worden bepaald. De cursus wordt gegeven door Alexander Vogelaar, achtergrond analytische chemie en enthousiast maker van Mede (Honingwijn) De cursus...

€70

Wijn maken voor gevorderden (4 dgn)

De Pannehoef Wilhelminalaan 57, Oosterhout, NB

Programma: De cursus wordt gegeven op 4 zaterdagen in April en Mei: 15/4,  22/4, 29/4 en 6/5/2023 De cursus is alléén toegankelijk voor leden van “Wijnbouwers der Lage Landen” Ed Montforts, meester-wijnmaker, lesgever, keurmeester en Maître de Chai van het Domaine des Frères H in Veyrines de Domme in de Dordogne leidt ons langs verrassende paden...

€105

Workshop Macération carbonique

De Pannehoef Wilhelminalaan 57, Oosterhout, NB

(Wijnmaken op de manier waarop Beaujolais gemaakt wordt.) Macération carbonique is een techniek van wijn maken, die wereldwijd opnieuw en steeds vaker toepassing vindt, maar in de lage landen nog niet veel wordt gebruikt. Ook niet als hulpmiddel bij het maken van jong drinkbare rode wijn met fruitige accenten. Tijd om daarin verandering te brengen!...

€43,50