Samen Aankoop Kurken voor leden Wijnbouwers der lage Landen
Wij kunnen doorlopend voor onze leden DIAM 5 kurken (44 x 24,2 ) leveren. Deze worden omgepakt per 100 stuks. Het is een uitstekende kurk waar we erg goede ervaring mee hebben binnen de vereniging. Prijs/kwaliteitverhouding is bovendien gunstig. De kurken zijn bedrukt met het logo van Wijnbouwers der lage landen. Leden kunnen de kurken...
Workshop “Fouten proeven”
De Pannehoef Wilhelminalaan 57, Oosterhout, NBBij de workshop “fouten proeven” kun je zelf wijnen inbrengen die worden geproefd en waarbij fouten kunnen worden opgespoord. Natuurlijk krijg je advies hoe je de fouten kunt verbeteren/herstellen en hoe je in de toekomst fouten kunt voorkomen. Docent: Siem Zwaard Datum: Zaterdag 14 januari 2023 Tijd: 10:00 – 16:00 uur Plaats: De Pannehoef, Wilhelminalaan...
Workshop “Fouten proeven”
De Lidrusgaarde Zwarteweg 10, NoordwijkBij de workshop “fouten proeven” kun je zelf wijnen inbrengen die worden geproefd en waarbij fouten kunnen worden opgespoord. Natuurlijk krijg je advies hoe je de fouten kunt verbeteren/herstellen en hoe je in de toekomst fouten kunt voorkomen. Docent: Siem Zwaard Datum: Zondag 22 januari Tijd: 10:00 – 16:00 uur Plaats: Wijngaard De Lidrusgaarde, Zwarteweg...
Cursusdag Wintersnoei
wijngaard Dassemus Dassemussestraat 5, ChaamCursusdag Wintersnoei op zaterdag 4 februari 2023 Onze gebruikelijke cursus wintersnoei is dit jaar op zaterdag 4 februari 2023 in wijngaard Dassemus van Ron Langeveld, Dassemussestraat 5, 4861 TG Chaam Voor wie: Alleen leden van Wijnbouwers der Lage Landen. Docenten: Ron Langeveld en Piet van Breugel Tijden: Aanvang 10:00 uur. Einde +/- 15:00 uur Opzet:...
Bijscholingscursus Vinificatie (Regio 34)
De Koel Pastoor Geelenplein 6, MeerssenZaterdag 25 februari 2023. Bijscholingscursus Vinificatie: de nieuwste technieken en hulpmiddelen. INHOUD: Behandeld worden de volgende onderwerpen: Ed Montforts gaat uitgebreid en op bepaalde punten diepgaand in op de “nieuwe” vinificatie en maakt ons duidelijk vanuit zijn enorme kennis en ervaring waarom wij op onze breedtegraad niet kunnen volstaan met “druiven, gisten, persen, bottelen, klaar”....
Basiscursus wijnmaken (4 dgn)
De Pannehoef Wilhelminalaan 57, Oosterhout, NBProgramma Dag 1 (4 maart 2023) Kennismaking, vaststellen van ieders niveau van kennis en ervaring, bespreken van de wijnmaakmaterialen, reinigen en desinfecteren, zuur meten, suiker meten, de vergisting van de cursuswijn opzetten. Dag 2 (11 maart 2023) Theorie van het wijnmaken, belang van een logboek, demonstratie van en oefenen met metingen, zuren, ontzuren, andreaskruis. Dag...
Workshop interpretatie lab-uitslagen (Regio 35)
De Wegwijzer Steendorpstraat 2,, Breda, NBWat zeggen lab-uitslagen, wat kun je ervan leren en wat kun je er nu nog mee? Organisatie: regio 35 van Wijnbouwers der Lage landen Inleider workshop: Siem Zwaard Datum: woensdagavond 8 maart 2023 Plaats: Gemeenschapscentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda (wijk Hoge Vucht) Aanvang: 19.30 uur tot 22.00 uur Kosten: € 12,50 per persoon Maximumaantal...
Cursus zuur meten van wijn en pH bepalen van grond – in Nederland
Mederij Noordelijke Meentsteeg 18, rhenenDe aangeboden cursus heeft als doel om in de thuissituatie zelfstandig en nauwkeurig het titreerbaar zuur van eigen wijnmonsters te bepalen. Daarnaast leert de cursist hoe met relatief eenvoudige middelen de pH van grond kan worden bepaald. De cursus wordt gegeven door Alexander Vogelaar, achtergrond analytische chemie en enthousiast maker van Mede (Honingwijn) De cursus...