Meldingen
Alles wissen

Azijnzuur

 

Saffelberg
(@saffelberg)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Dinsdag 22/9 Johanniter geoogst. Koud gezet. Gisting is op 27/9 gestart Azijnzuur metingen werden gedaan.

De azijnzuur metingen werden gedaan via de 'cash still' methode en er werd gecorrigeerd voor CO2 door een vacuum ontgassing en voor SO2 door 2 dr. H2O2 toe te voegen.

Resultaten :

26/09: beide vaten 0,17 g/L azijnzuur

27/09: beide vaten 0,35 g/L azijnzuur

Op één dag tijd is dit een grote stijging als er elke dag 0,17 g/L bij komt zitten we snel boven de limiet. Ik zou de gisting kunnen stoppen door ofwel de temperatuur serieus te verlagen ofwel door een grote hoeveelheid sulfiet toe te voegen en de gisting dan later opstarten in de hoop dat het azijnzuur door toevoeging van het sulfiet is verdwenen.

Zijn er mensen die ook met dit probleem hebben geworsteld en er een andere oplossing voor hebben?

Met dank,

 

Danny


Citeren
Onderwerp trefwoorden
Fopi
 Fopi
(@fopi)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 11
 

Hallo Danny, onder hobbywijnmakers is het zeer ongebruikelijk om azijnzuur te meten (soms wel als de wijn bijna "klaar" is). Dus leg eerst eens uit waarom je het meet, heb je veel problemen in het verleden gehad of veel wespen of suzukii vlieg of .... ?


BeantwoordenCiteren

Aankomende evenementen

Deel: