Meldingen
Alles wissen

Wintersnoei

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Likes
379 Bekeken
Marcel
(@marcel)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Een verstandig wijngaardenier buigt eerst, en snoeit daarna het stiftje. En hij, of zij, wacht tot het seizoen rijp is voor het buigen. Dat is: als de sapstroom al wat op gang komt, en de takken soepeler worden, met minder risico op breuk - maart is vaak prima.

Bijna alle wijngaarden verdelen hun winterwerk daarom in twee fasen. Het wegsnoeien van het oude hout dat zeker niet meer nodig zal zijn (en waarbij je minstens vier takken op en/of rond de volwassen kop laat staan) kan meestal goed in januari/februari gebeuren.

De tweede fase, het aanbuigen, mag dan wachten tot de sapstroom een beetje op gang begint te komen. 


Citeren
Onderwerp trefwoorden
D_Ruigt
(@dolf-ruigt)
New Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
 

Ik heb een vraag over de zachte snoei. 

In alle presentaties wordt aangegeven dat 2 jarig hout op drie maal de dikte moet worden af geknipt. Er wordt echter niet vernoemt wanneer deze stift volledig mag worden verwijderd , of gebeurt dat niet?

 

Groeten Dolf 


BeantwoordenCiteren
Fopi
 Fopi
(@fopi)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 14
 

Als het goed ingedroogd is Dolf, meestal na een jaar al hoor

Groeten,

 

Piet


BeantwoordenCiteren

Aankomende evenementen

Deel: