Vraagje Souvigner G...
 
Meldingen
Alles wissen

Vraagje Souvigner Gis

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
27 Bekeken
(@johanh)
Active Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ik heb in de wijngaard Johanniter, Cabernet Cantor en Cabernet Cortis en Souvigner Gris.   Normaal heb ik geen problemen voor het klaren en is rond deze periode de wijn van vorig jaar klaar.   Dat is echter niet zo met de Souvigner gris.    Die heeft nog steeds een troebele sluier.  heeft iemand een tip aub?  Het gaat dan vooral voor bubbels.   Ik maak brunat/petnat en die moet je hierdoor veel langer laten liggen.  De rose van Cantor en de Johanniter zijn na 6 maanden fles geklaard.  De souvigner gris absoluut nog niet. 


   
Citeren
(@luc-van-linden)
New Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden
Berichten: 1
 

Bij mij is deze wel helder.( duurde ook lang)

Wel een voorklaring gedaan met bentoniet en mostgelatine.

Je kan eens bentoniet toevoegen, laten bezinken en overzetten.

 


   
BeantwoordenCiteren

Aankomende evenementen

Deel: