Welkom bij het Wijnbouw Forum

Hartelijk welkom op Wijnbouwforum.

Dit forum is dé plaats waar je terecht kunt voor gesprekken over wijnbouw, het maken van wijn, het proeven ervan en alles wat er op het gebied van vinificatie komt kijken.

De Vereniging Wijnbouwers der Lage landen biedt met dit forum mogelijkheid aan haar meer dan 800 leden om met elkaar van gedachte te wisselen over hun geliefde hobby (en voor sommigen professie)

Maar ook niet-leden, die vragen hebben of ervaringen of kennis willen delen, zijn van harte welkom om aan de discussies deel te nemen.

De website van onze vereniging bevat een schat aan informatie die voor de Nederlandstalige wijnbouwer van belang kan zijn. Deze informatie is door actuele gebeurtenissen aan verandering onderhevig. Zo komen bijvoorbeeld door klimaatverandering grenzen voor wijnbouw steeds noordelijker te liggen, zorgt verdere veredeling van druivenrassen tot resistentere soorten en worden door toepassing van nieuwe gisten in de vinificatie steeds betere resultaten gehaald. Kortom de wijnwereld is voortdurend in beweging. Het onderling uitwisselen van ervaringen van wijnbouwers is daarom van groot belang. Het bestuur ziet het forum dan ook enerzijds als bron voor het actueel houden van informatie op de website, anderzijds als kans om op persoonlijke wijze vragen te beantwoorden en onderling wijsheid te delen.

Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat we kunnen genieten van steeds betere wijnen!

7 reacties

  1. Wie weet een goede drukker voor wijn etiketten? Mijn drukker heeft er een potje van gemaakt en ik zoek een andere die mijn mooie zelfklevende etiketten kan drukken voor niet te duur natuurlijk.

Geef een reactie