Opti white en opti ...
 
Meldingen
Alles wissen

Opti white en opti red

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
516 Bekeken
admin
(@admin)
Active Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Wanneer is het beste moment om deze stoffen toe te voegen. Aan het begin of aan het eind van de gisting. En waarom?


   
Citeren
Marcel
(@marcel)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 59
 

Informatie van de fabrikant:

Opti-White™ is een specifieke geïnactiveerde gist met hoge antioxiderende eigenschappen. Het gebruik van Opti-White™ bij het begin van de gisting resulteert in rondheid en een grotere aromatische complexiteit in witte wijnen. Omdat de unieke eigenschappen beschermen tegen oxidatie van fenolen en aroma's, draagt Opti-White™ bij aan een beter kleurbehoud en de aromatische frisheid van witte wijnen.
De gistcelwandcomponenten van Opti-White™ lossen langzaam op tijdens de gisting en rijping. Deze polysachariden hebben een zeer positieve invloed, waardoor de wijnen ronder en gladder worden. Hun werking versterkt de autolyse van gisten.

Opti-Red™ is een uniek natuurlijk gistpreparaat dat resulteert in een hoog gehalte aan polyfenol-reactieve polysachariden. Opti-Red™ wordt gebruikt aan het begin van rode wijn fermentaties om vollere, kleurstabielere en rondere wijnen te verkrijgen.
Het gebruik van Opti-Red™ in de most zorgt voor een vroege beschikbaarheid van polysachariden voor het versmelten met polyfenolen (lees: tannine) van zodra deze vrijkomen. Deze vroege vorming van complexiteit resulteert in gladdere rode wijnen met een stabielere kleur, een stabieler mondgevoel en een betere integratie van harde en/of groene tannine. Opti-Red™ kan alleen of in combinatie met oenologische macererende enzymen zoals Lallzyme worden gebruikt.

Het gebruik van Opti-Red™ tegen het einde van de gisting stelt de wijnmaker in staat om harde polyfenolen om te vormen tot gladdere, meer toegankelijke tannine.


   
BeantwoordenCiteren

Aankomende evenementen

Deel: