Meldingen
Alles wissen
Wijn
1
Berichten
1
Gebruikers
0
Reactions
603
Bekeken
Topic starter
26/08/2020 12:56 pm
- Plukken van de druiven
- ontstelen, waarbij alleen onaangetaste druiven mogen worden gebruikt.
- kneuzen van de druiven (met kneuzer of stamper)
- opvangen in een kunststof vat of ton (open aan de omgeving)
- toevoegen van Pecto enzyme II super (3gr/10 liter)
- toevoegen van sulfiet (40 milligram/liter = 0.04 gram/liter)
- 12 uur laten weken (afdekken met gaasdoek of theedoek tegen fruitvliegjes)
- persen van de druivenmassa en opvangen in kunststof vat met waterslot en kraan
- sap 24 uur laten staan om te bezinken
- sap overhevelen in schoon vat met waterslot
- toevoegen van gistvoedingszout Nutrisal Vinoferm (3-6 g/10 liter)
- gist toevoegen (bijvoorbeeld Bioferm Blanc of Siha 7)
- eventueel kristalsuiker toevoegen (vlgs Oechsle tabel)
- twee weken laten staan bij 15° tot 17°C
- overhevelen in glazen gistingsfles(sen) of rvs tank (goed afvullen)
- toevoegen van sulfiet (40 milligram/liter = 0.04 gram/liter)
- onder waterslot zetten
- aantal maanden laten rusten en bezinken
- eventueel overhevelen naar schone fles(sen), toevoegen sulfiet
- bottelen
- laten rusten
- genieten van het eindresultaat