Het maken van witte...
 
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] Het maken van witte wijn

 

Marcel
(@marcel)
Trusted Member Bestuur
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 72
Topic starter  
  1. Plukken van de druiven
  2. ontstelen, waarbij alleen onaangetaste druiven mogen worden gebruikt.
  3. kneuzen van de druiven (met kneuzer of stamper)
  4. opvangen in een kunststof vat of ton (open aan de omgeving)
  5. toevoegen van Pecto enzyme II super (3gr/10 liter)
  6. toevoegen van sulfiet (40 milligram/liter = 0.04 gram/liter)
  7. 12 uur laten weken (afdekken met gaasdoek of theedoek tegen fruitvliegjes)
  8. persen van de druivenmassa en opvangen in kunststof vat met waterslot en kraan
  9. sap 24 uur laten staan om te bezinken
  10. sap overhevelen in schoon vat met waterslot
  11. toevoegen van gistvoedingszout Nutrisal Vinoferm (3-6 g/10 liter)
  12. gist toevoegen (bijvoorbeeld Bioferm Blanc of Siha 7)
  13. eventueel kristalsuiker toevoegen (vlgs Oechsle tabel)
  14. twee weken laten staan bij 15° tot 17°C
  15. overhevelen in glazen gistingsfles(sen) of rvs tank (goed afvullen)
  16. toevoegen van sulfiet (40 milligram/liter = 0.04 gram/liter)
  17. onder waterslot zetten
  18. aantal maanden laten rusten en bezinken
  19. eventueel overhevelen naar schone fles(sen), toevoegen sulfiet
  20. bottelen
  21. laten rusten
  22. genieten van het eindresultaat

Citeren
Onderwerp trefwoorden

Aankomende evenementen

Deel: